zaterdag 24 september 2011

de bergen in


Zaterdag 24 september                                      
KM 49305

Eerst een lekkere koude douche op het strand. Thuis moet je er niet aan denken, hier went het snel.
Dan nemen we een sober en snel ontbijt met koffie en wat crackers met kaas.  Nou ja sober, in sommige landen zou men het een rijkdom vinden.

Snel op pad, want deze plek vinden we niks.
Ioannina ligt op onze route Een behoorlijk grote plaats. Eigenlijk helemaal niet zo ons ding zo’n stad, maar Monique wil graag ...

vrijdag 23 september 2011

we trekken verder

vrijdag 23 september                                 
KM 49250

Ondanks dat het hier hartstikke mooi is willen we vandaag verder. We hebben sowieso waarschijnlijk veel te veel plannen voor deze reis, maar we willen natuurlijk wel meer zien dat alleen deze mooie plek. Een camper is om te reizen dus…
De Duitsers hebben er eigenlijk wel mooie benamingen voor: Wohnmobil en Reisemobil.
Wir reisen heute also wieder weiter. Doel is Sagiada, wat noordelijker richting Albanese grens ligt. Volgens o.a. ons Womo-boekje moet daar een aantal mooie camperplekken aan de kust liggen, en is Sagiada ook een aardig plaatsje.

Het ontbijt bestaat ...

donderdag 22 september 2011

douche

donderdag 22 september                     
Km 49250

Als we vanochtend verticaal door het dakluik kijken zien we een strakblauwe vlek van 40 bij 40 cm. Kijken we horizontaal door het slaapkamerraam dan zien we een blauwgroene vlek van 70 x 30 cm.

Moesten we er gisteren nog even in komen, vanochtend hebben we het gevoel dat we weer een beetje thuis zijn. Vorig jaar Noorwegen was prachtig maar Griekenland is toch wel meer ‘ons ding’. Hier gaan we voorlopig niet meer weg, zeggen we tegen elkaar.

Eerst maar eens ...

woensdag 21 september 2011

We zijn er

Woensdag 21 september                    
Km 49245 af boot

We hebben wat onrustig geslapen. Misschien omdat we weten dat we er vroeg uit moeten in Igoumenitsa. Toch schrikken we, vóórdat onze wekker afloopt, wakker van de omroepster die in vier talen waarschijnlijk verteld dat we aanstalten moeten maken om van boord te gaan. Zoals ze op plat-Nijmeegs zeggen: ‘we kenne dur gin vloeitje van breie!’. Ofwel: we kunnen er niets van maken.

Het is 05:00 Griekse tijd, een uur later dan bij ons. We drinken nog snel een bakkie. Ineens ...

dinsdag 20 september 2011

alle hens aan dek

dinsdag 20 september

Maar goed dat we nog net vóór onze vakantie nieuwe ruitenwissers hebben gemonteerd. We zullen ze straks nodig hebben.
Werden we de voorgaande dagen nog gewekt door zacht getik op ons camperdak, nu wordt er een heel zwembad overheen gegooid.
Tussen de buien door zien we kans om

maandag 19 september 2011

koud, koud, koud

maandag 19 september                                     

Zwitserland duur? Monique haalt broodjes bij het tankstation waar we 10 minuten geleden wakker werden. Vier kleine broodjes voor zes-en-een-halve euro. Die moeten vast van een héle échte warme bakker komen. Anders bakken ze ze hier wel heel erg bruin.
Maar, het moet gezegd, ze combineren wel heel erg goed met onze Hollandse belegen kaas.

Jee, het was koud vannacht! We horen wederom op het nieuws dat het boven de duizend meter sneeuwt hier in der Schweiz. Als we uitstappen om wat foto’s te maken van onze overnachtingsplek – wat we altijd doen - zien we inderdaad sneeuw op alle bergtoppen om ons heen. Nog steeds niet echt een voorbode van zonnig en warm vakantieweer dus.

We gaan ...

zondag 18 september 2011

nat, nat, natZondag 18 september

De regen die ons gisterenavond in slaap tikte, tikt ons vanochtend ook weer wakker. Even daarna loopt ook de wekker af om kwart voor acht.

Eigenlijk is het een zondagochtend om in bed te blijven, maar we willen o.a. beter weer en we hebben een boot te halen dus we moeten verder.

Zoals gewoonlijk nemen we weer veel te veel tijd voor het ontbijt. Net zoals thuis met alles erop en eraan. Dat betekent dus verse (afbak) broodjes, diverse soorten kaas, rosbief, een gekookt eitje en jus d’orange.

‘Verse afbakbroodjes? Hebben jullie ...