zaterdag 1 oktober 2011

Dopen, volkswagens enzo

Zaterdag 1 oktober    
Ontwaken in Aldi Pachi
KM 50140

Zo, vandaag in het geheel geen voornemens. Ja, om geen voornemens te hebben. We zien wel. Het is hier zo mooi dat we een paar stranddagen nemen. De afgelopen week hebben we bijna voornamelijk in de bergen doorgebracht. Er zit alleen nog maar een laagje primer van de zon op onze huid, het wordt dus tijd om er iets dekkends op te krijgen.

Wat we gisteren nog vergeten waren ...

vrijdag 30 september 2011

overtocht

Vrijdag 30 september
Ontwaken in Ofrynia
KM 50020

Bij 20 graden en een zonnetje dat voorzichtig zijn gezicht laat zien boven de bergrug achter ons ontwaken we in ons mobiel appartementje op dit rustige strand.
Vandaag gaan we naar het eiland Thassos. Na het ontbijt gaan we om 10:00 op weg.
Het wordt al snel erg warm buiten. Toch hebben we de airco van de auto de hele vakantie nog niet gebruikt. Gewoon één of beide ramen (gedeeltelijk) open, dat werkt prima.

Mensen vragen wel eens aan ons of wij

donderdag 29 september 2011

Kantina

donderdag 29 september
Ontwaken in Arnissa
KM 49.810

Ik droom dat ik thuis ben en dat ze op het speelveldje voor ons huis het gras aan het maaien zijn. Maar ineens zijn we klaarwakker als we allerlei getik op het dak horen, en zien we dat er iemand van de groenvoorziening de schuine spoorberm achter onze camper aan het maaien is.
Even later gaat hij zelfs met een bijl aan de slag.
We vragen ons af of we niet beter even de camper kunnen verplaatsen als de arbeider net pauze gaat nemen.

Dat geeft ons mooi even de tijd om ...

woensdag 28 september 2011

bidden en preuts


Woensdag 28 september                                    
KM 49.678

Vanochtend ben ik wat eerder opgestaan dan Monique om nog wat te schrijven voor de blog. Als ik de jaloezieën aan de voorkant een stukje openschuif zie ik Pappas Gabriel de prullenbakjes op het parkeerterrein langs de waterkant legen. Ook vroeg bezig dus.
Monique staat rond half negen op en even later bakken we wat eieren met champignons voor het ontbijt. Een lekkere bak koffie erbij en we zijn weer helemaal bij de les.
Tijdens het ontbijt zien we Pappas Gabriel nogmaals voorbij lopen. Hij zwaait, en als we de deur openen vraagt hij of we ‘gut geschlafen haben’. Ja, das haben wir, und wir sprechen ab dat we straks op de Griekse koffie komen.

Tien uur is het zover. Omdat we gewend zijn dat ...

dinsdag 27 september 2011

Op naar Kastoria

Dinsdag 27 september
Ontwaken in Megalo Papingo
km  49.540  

Het verslag van deze dag volgt nog….


Overnachten in Kastoria
KM 49.678
N 40.51020 E 21.29120


mm2greece2011 weergeven op een grotere kaart

maandag 26 september 2011

overweldigend uitzicht


Maandag 26 september                                      
Ontwaken in Monodendrio
KM 49490

We worden gewekt door overstekende mekkerende, bellende en scheitende geiten en een geitenhoedster die ook een scala aan geluiden produceert die wij nog niet eerder uit een mens hebben horen komen.Als we het trapje afstijgen van ons bed voelen we toch wel van alles in en aan onze onderlichamen, ondanks dat we beiden redelijk sportief zijn.
We ontbijten op ons gemakkie (doen we meestal) en vertrekken rond 10:30 naar het eindpunt van deze weg, waar een prachtig uitzichtpunt op de Vikoskloof moet zijn.


Het is een pittige rit met ...

zondag 25 september 2011

'Wandelen'

Zondag 25 september                                
Monodendrio

Vannacht werden we regelmatig wakker van het heen en weer geblaf van de vele zwerfhonden. Nou snappen we wel waarom die beesten overdag lui langs de weg liggen. Die hebben de pijp leeg.
We waren van plan vroeg op te staan om (een deel van) de Vikoskloof te lopen, echter hebben we de wekker niet op sluimer gezet maar meteen definitief uitgedrukt, nadat we wel eerst nog ...