zaterdag 8 oktober 2011

afscheid van Thassos

http://www.thassos-ferries.gr/

Zaterdag 8 oktober    
Ontwaken in Akti Pachi
KM 50270

Het laatste dagje op Thassos. Was het ook het laatste nachtje? Of doen we er nog één? We dubben nog over welke vertrekhaven en welke vertrektijd. Maar daar kunnen we nog bijna de hele dag over nadenken.

We luieren, we zonnen, we lezen, we zwemmen, we doen een wasje, en we verschonen ons bed weer eens. We hebben altijd reservebeddegoed, zoals dekbedovertrekken, hoeslakens enzo bij ons.
’s Middags bellen we ook even...

vrijdag 7 oktober 2011

souvenirs


Vrijdag 7 oktober       
Ontwaken ergens voor Aliki
KM 50232

De twee jongemannen van gisteren, de vissers, zouden mogelijk vanochtend rond negen uur weer onze baai in komen varen met hun vangst. Dat hadden we wel willen zien, maar als ze er om half tien nog niet zijn vertrekken we van deze mooie plek.

Net goed en wel op weg is er rechts van de weg een openbare kraan waar we onze watertank vullen. Die was aardig ...

donderdag 6 oktober 2011

fietsen enzo

Donderdag 6 oktober 
Ontwaken ergens voor Aliki
KM 50232

Oh, het is zo mooi hier en zo lekker rustig dat we nog maar een dag blijven. Er is geen bakker in de buurt dus bakken we wat afbakbroodjes uit onze voorraad.
Omdat we de afgelopen dagen weinig sportiefs hebben gedaan behalve wat poedelen en snorkelen in de zee nemen pakken we de mountainbikes maar van de fietsendrager. Om te fietsen natuurlijk.
We willen met de fiets een eind terug naar het mooie strand waar we gisteren niet konden komen met de camper. Dat was gisteren net vóór het klooster, en nu dus net voorbij het klooster. Een pittig tochtje. Niet zo heel lang, maar het eerste halfuur bijna continu 10% omhoog. De fietsen moeten soms zelfs op het kleine blad vóór en het bijna grootste áchter.
En bij 30 graden is dat weer effe wennen.
Vanaf het klooster gaat...

woensdag 5 oktober 2011

geloof het of niet

Woensdag 5 oktober  
Ontwaken in Potos
KM 50195

Twee dagen hebben we op deze mooie plek gestaan. We vertrekken rond 10:00 uur voor het vervolg van onze ronde over Thassos. In een supermarkt scoren we een psomi.

Het is een prachtige kustweg die we volgen. Ondanks het late jaargetijde en een zeer hete en droge zomer die het eiland achter de rug heeft vinden we het nog verrassend groen. Herhaaldelijk zien we pláátjes van baaien liggen. De meeste daarvan zijn onbereikbaar, tenzij je een goede fourwheel drive hebt.
Die hebben wij niet, maar ...

dinsdag 4 oktober 2011

dinsdag = wasdag


Dinsdag 4 oktober      
Ontwaken in Potos
KM 50195

Fijne plek hier. We hebben geen zin om op zoek te gaan naar vers brood dus bakken we wat broodjes af die we uit Nederland hadden meegenomen. Van die lang houdbare dingen. Ook lekker.

Dinsdag: wasdag.
De watertank zit vol dus we doen maar een wasje. Met de zon de hele dag en een zacht briesje zal het snel drogen aan onze portable mini-droogmolen. Een handig ding is dat. Na de eerste keer ...

maandag 3 oktober 2011

aankomstborrel

Maandag 3 oktober    
Ontwaken in Aldi Pachi
KM 50140

We zouden hier wel een hele maand kunnen blijven maar we willen nog meer zien, sowieso van het eiland Thassos. We denken dat we ongeveer een week op het eiland gaan blijven. En dan hebben we nog ‘slechts’ een goeie week om bij Patras uit te komen, onze terugreishaven. De Olympus willen we nog beklimmen. De Meteora kloosters bezoeken, de….

Als we zo nog een beetje op bed liggen te mijmeren horen we getik van…. ja… wat is het ook alweer?
Na een raadspelletje herkennen we het tegelijk. Het is ...

zondag 2 oktober 2011

Zondag 2 oktober      
ontwaken in Aldi Pachi
KM 50140

Zondag. De derde dag op deze mooie plek. Zondag was ook ooit voorbestemd als rustdag, dus daar houden we ons maar aan.
Uiteraard eerst ons ontbijt. De oplettende lezer weet dat er op zondag bij ons dan gekookte eitjes op het menu staan.

We hebben het zo goed naar de zin hier dat we meteen ook maar besluiten om de komende dag ook hier te overnachten.
Zondag betekent ...