zaterdag 15 oktober 2011

weerzien

Zaterdag 15 oktober
Ontwaken bij strand Vivaldis
KM 51135

Toen we gisterenavond laat nog even de mail ophaalden zat er een bericht tussen van Superfast, onze ferrymaatschappij.
Er blijkt a.s. maandag en dinsdag een ‘national seamens strike’ te zijn. Dat houdt voor ons in dat we niet op de geboekte maandag kunnen vertrekken.
Superfast vraagt in de mail om vóór vrijdag 17:00 uur (gisteren) te antwoorden wat onze voorkeur is voor alternatieve vertrekdata.
Dasookwat(.nl). Na spoedoverleg hebben we besloten om te proberen zondag (morgen dus) af te varen naar Ancona. Lukt dat niet dan wordt het op zijn vroegst woensdag, als er al plek is.

Van de ene kant leuk natuurlijk, een verlengde vakantie door overmacht, maar Monique wil ...

vrijdag 14 oktober 2011


Vrijdag 14 oktober
Ontwaken bij Anemokampi
KM 51130

Terwijl we binnen zitten te ontbijten verschijnt de eerste visser al. Hoe groot het strand ook is, zijn auto zet hij zo ongeveer tussen onze camper en de waterlijn in. Zijn visstoeltje past er gelukkig net tussen. Waarschijnlijk staan wij op de beste visplek van de baai.

Als we buiten komen en vriendelijk ‘hello’ hebben gewisseld met de man zien we ...

donderdag 13 oktober 2011

yassas

Donderdag 13 oktober
Ontwaken vlakbij Davleia en Lapathias
KM 51038

Ook vanochtend geen nachtegalen. Wil je dus speciaal voor deze vogeltjes naar deze plek, informeer dan of het zingen seizoen afhankelijk is. Voordeel van het afwezig zijn van het gezang is wel dat dit één van de stilste plekken is waar we ooit zijn geweest.

Nog meer voordelen: er is water zoveel je wil, er is water uit een natuurlijke bron (wel een dunne straal), er is een afvalcontainer, en er is een gelegenheid om je toiletcassette te legen. Voor het laatste worden...

woensdag 12 oktober 2011

niets is wat het lijkt

Woensdag 12 oktober
Ontwaken bij bronnen Damasta
KM 50963

We doen het rustig aan vanochtend. Blue skies, en de temperatuur is al 23 graden om negen uur. Eerst ontbijten en dan maar eens bij daglicht bekijken wat er toch zo bijzonder is aan deze locatie.

De auto’s rijden al weer af en aan. We zien zelfs Grieken al in hun badjas aan komen rijden. We gaan ook maar eens kijken.
Er zitten, poedelen en zwemmen al aardig wat mensen in dit natuurlijke warmwater bad.
Nou zijn we wel eens vaker ...

dinsdag 11 oktober 2011

meteora

Dinsdag 11 oktober
Ontwaken bij Hotel Taverne Arsenis
Kalambaka
KM 50788

Het is in ieder geval droog als we wakker worden. En het ziet er zelfs naar uit dat het wat verder zal opklaren, hoewel je het hier in de bergen nooit zo kunt voorspellen.

Om 09:00 uur gaan we op weg naar de Meteora kloosters op de rotspunten.
Een goede haarspeldweg lijdt ons in ongeveer 10 minuten naar het eerste klooster. De weg splitst op verschillende punten om naar de diverse kloosters te gaan. Toen we jaren geleden ...

maandag 10 oktober 2011

'The best'

Maandag 10 oktober
Ontwaken in haven Pydna
KM 50575

Met miezerregen gingen we slapen, met miezer werden we wakker in het kleine haventje van Pydna, en met miezer vertrekken we om 09:15 uur met een bak koffie achter de rug. Het was een prima slaapplek, niet meer dan dat.

We tanken net buiten Pydna diesel á € 1,42 per liter.
In Katerini doen we boodschappen bij de Lidl. Dat vinden we gewoon een handige winkel waar ze alles hebben wat wij nodig hebben. Plus deze winkels zijn...

zondag 9 oktober 2011

Indiana Jones and the Tomb of Philip II

Zondag 9 oktober
Ontwaken in Akti Pachi
KM 50270

Een onrustige nacht was het. We hebben de wekker regelmatig gezien en nu zien en horen we hem weer om zes uur.
We zijn ook nog een paar keer wakker geworden van de rook- en CO-melder die boven ons bed hangt. Omdat we slechts weinig konden ventileren vanwege de harde wind en regen gaf dat ding ons een seintje omdat hij blijkbaar vond dat de lucht een beetje onzuiver werd.
Wel schrikken maar een prettig gevoel dat alles werkt.

Het regent om zes uur nog volop. We hadden gisteren ...